מהירות הגלישה באינטרנט בישראל הייתה במשך שנים איטית מאוד ביחס למדינות המתקדמות. הרשת האיטית גרמה לירידה בתפוקה של עובדים במגזרים שונים, לפגיעה באיכות החיים של התושבים ובביצועים האקדמאיים.
מה חוסם את מהירות הגלישה שלנו כיום?
מהירות הגלישה שלנו אמנם טובה יותר, אך עדיין יש לה המון מקום לשיפור. הגלישה בישראל היא כיום שיתופית, כלומר אנחנו תלויים בכל הבניין ובמידת השימוש שלו ברוחב הפס המוקצה לכולנו, וככל שישנם יותר משתמשים כך המהירות צונחת. בנוסף, היכולת של ישראל להתחבר לרשת הסיבים האופטיים העולמית מחייבת פריסת קווים דרך הים, בעלות גבוהה וקצב איטי. למרות הקשיים, אין מנוס מלהשקיע בהגדלה של מהירות האינטרנט.
העתיד דורש חיבור אינטרנטי במהירות אדירה
כל המומחים והחוקרים מסכימים שהעתיד דורש חיבור אינטרנטי במהירות אדירה, גדולה פי כמה מהמהירות כיום. בעתיד, תוכלו להוריד סרטים ותוכנות תוך שניות ספורות, ולעשות שימוש באינטרנט ביתי בצורות שעד היום לא נראו לכם אפשריות. הסיבות לדרישה ההולכת וגדלה למהירות גלישה הן:
- מכוניות אוטונומיות וערים חכמות: השימוש במכוניות אוטונומיות הוא משהו שמדברים עליו כבר מספר שנים כפיתוח משנה מציאות. כבר כיום נוסעות מכוניות אוטונומיות בכבישי העולם, וחלקן אפילו נפרסו בארץ. בעתיד, רוב התנועה תהיה באמצעות רכבים ללא נהג, שיסתמכו על חיבור לרשת האינטרנט כדי לדווח על מיקומם, לקבל עדכוני תנועה, ולשפר את הביצועים שלהם. נוסף על הרכבים, הערים עצמם צפויות להפוך לחכמות, בעזרת חיבור אינטרנטי של גלאים ומצלמות מסוגים שונים. הערים החכמות יספקו מידע שיאפשר טיפול מהיר בתשתית רעועה, גילוי של מוקדי זיהום אוויר, הכוונת תנועה חכמה על פי העומס הנוכחי, זיהוי פשיעה ועוד.
- אפליקציות ותוכנות: הפיתוחים הטכנולוגיים לקהל הביתי דורשים כמויות הולכות וגדולות של נפח תעבורת רשת. אתרים כמו נטפליקס המאפשרים צפייה מיידית בתוכן ללא הורדה, היו נראים לא מציאותיים בעבר. מאחר וכל חברת טכנולוגיה תשאף לייצר את המוצר המתקדם ביותר, כל התוכנות, מערכות ההפעלה והמשחקים ידרשו בעתיד חיבור אינטרנטי חזק ומהיר הרבה יותר.
- בית חכם: פיתוחים בתחום הבית החכם צפויים גם הם להגדיל משמעותית את תעבורת התקשורת. הבית החכם של העתיד צפוי לכלול חיבור של כמעט כל המכשירים החשמליים לרשת האינטרנט, לצורך שיפור נוחות השימוש והביצועים.
חשוב להכין את התשתית לעתיד הרחוק
כל הפיתוחים הללו ידרשו פיתוח רשת אינטרנט במהירות כמעט דמיונית במונחים של היום. כאשר מנסים לבנות את תשתית החיבור האינטרנטי, נתקלים בבעיה, האם לבנות תשתית מתאימה לדרישות של היום, או להוציא סכומי עתק על תשתית מתקדמת לצורך שהוא עדיין בגדר השערה. למרות העלויות הגבוהות, עלינו לחשוב לא רק על רוחב הפס בו נשתמש בשנים הקרובות, אלא על רוחב הפס לו נזדקק עוד כמה עשרות שנים, אחרת נצטרך שוב להתחיל את הבנייה מההתחלה.