בשבוע שעבר התקיים טקס חניכת נקודת משטרה חדשה בשכונת ג'ואריש בעיר רמלה. פתיחת נקודת המשטרה החדשה בג'ואריש, הינה נדבך נוסף ומשמעותי מתהליך מתמשך לחיזוק והעמקת שירותי המשטרה בחברה הערבית.
השר אוחנה: "במקום הזה, בשכונת ג'ואריש ברמלה, מקום בו לילה קודם ירו עבריינים לעבר שוטרים, תקום נקודת משטרה – והיום נקיים זאת".
הטקס התקיים במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו. השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה. מפכ"ל משטרת ישראל רב ניצב יעקב שבתאי. ראש עיריית רמלה מר מיכאל וידל. מפקד מחוז מרכז ניצב ניצב עמי אשד. והפרוייקטור לחברה הערבית ניצב (בדימוס) ורב גונדר (בדימוס) אהרון פרנקו.
בשנים האחרונות ובתמיכת המשרד לביטחון הפנים משטרת ישראל חנכה ביישובי החברה הערבית ברחבי הארץ תחנות ונקודות משטרה חדשות. ובמקביל חיזקה תחנות ונקודות קיימות. במטרה להגביר את האכיפה נגד הפשיעה. לחזק את הקשר עם הקהילה. ולהנגיש לציבור כולו שירותי משטרה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו:
"השם ג'ואריש היה שם נרדף לפשע חסר גבולות לטרור. לפחד של משפחות לצאת לרחוב עם נשק בלתי חוקי. יש פה שינוי עצום. אנחנו בעיצומה של מהפכה. המהפכה היא לא רק כאן ברמלה. היא בכל הארץ ובכל החברה הערבית. אתם רואים את זה. אנחנו במאמץ אדיר. המאמץ הראשון שמובל על ידי משטרת ישראל הוא להשליט חוק. סדר וביטחון אישי בחברה הערבית וזה מאמץ אמיתי. כולם פה מבינים זאת. זה לא רק מילים. אלא גם מעשים. אנחנו נחושים מאוד. ונחישות זו מתבטאת בפועלות שוטפות בהיקף הרבה יותר חזק. בתעוזה ולצערנו גם מעת לעת עם קורבנות. שזה חלק בלתי נמנע במאבק זה. אנחנו נחושים למגר את כנופיות הפשע בחברה הערבית. כפי שמיגרנו אותם בחברה היהודית".
"אנחנו נחושים להביא סוף לאלימות זו. אנו נחושים לתת פתרונות רחבים יותר. משום שזו לא רק בעיית שיטור אלא גם בעיית נגישות לאשראי. שוק שחור. נכנסים ללחצים ולכל מיני חיסולי חשבונות. פרוטקשיין וכל שאר הדברים. אנחנו באים עם תכנית כוללת. אני אביא בשבוע הבא את התכנית לסיוע מיידי למגזר הערבי לממשלה, אני מצפה מכחול לבן, שותפינו לממשלה, שיאשרו זאת".
"הפשע לא נעצר, ויותר נכון צרכי האזרחים לא נעצרים. אנחנו צריכים לפעול, ולפעול עכשיו. אני אביא זאת ביחד עם התכנית הכלכלית ואני מקווה שגם כאן הם יתגייסו לעניין הזה. גם כאן הנגיף לא נעצר וכשם שאנחנו לא עוצרים את החיסונים, אנחנו גם לא עוצרים את הסיוע הכלכלי שאנחנו צריכים להביא. האפשרויות הן בלתי מוגבלות, הפוטניצאל ענק. אני רואה את הצעירים והצעירות, התלמידים התלמידות, בכל חלקי החברה הערבית. זה פשוט מדהים. הרצון, השאיפה, הצמא לשינוי לקבלת ביטחון אישי וגם לקבלת כל הפוטנציאל שמדינת ישראל מציעה לכל אזרחיה, זה חייב להיות דבר שימומש. אנחנו מחוייבים לזה ומאמינים בזה, אלה לא מילים אלא אמונה עמוקה שמתבטאת במעשים. בעזרת השם אינשאללה אנחנו נצליח".
שר הבט״פ אמיר אוחנה:
"לפני כשמונה חודשים, בסמוך לאחר כניסתי לתפקיד, הגעתי לכאן יחד עם ראש העיר ומפקדי המשטרה והבטחנו שלא נשקוט ולא ננוח עד שנשליט את משילותה של מדינת ישראל גם כאן. הבטחנו אז בחודש יוני ראש העיר ואני, שבמקום הזה, בשכונת ג'ואריש. מקום בו לילה קודם ירו עבריינים לעבר שוטרים. תקום נקודת משטרה – והיום באנו יחד עם ראש הממשלה לקיים אותה. היום הזה בו מוקמת בשכונת ג'ואריש ברמלה נקודת משטרה, שתפעל יחד עם כוחות השיטור העירוני והפקחים להשלטת החוק והסדר באיזור, הוא יום של בשורה לתושבים, ששבעו ממרורי הפשיעה והאלימות שהיו מנת חלקם כל כך הרבה זמן. זהו גם סמל לתפנית המתחוללת במשטרת ישראל בהתמודדות שלה עם הפשיעה והאלימות בחברה הערבית בחודשים האחרונים:
בחודש ינואר 2021 עצרו כוחות המשטרה ברחבי הארץ 586 חשודים בגין עבירות אמל"ח וירי. יותר מ־90% מהם מהחברה הערבית. בתום חקירות המשטרה הוגשו באותו חודש 191 כתבי אישום. נגד נאשמים בעבירות ירי. החזקה ושימוש באמל"ח בכל רחבי הארץ. עלייה של 72% בהשוואה לינואר 2020. יותר מ־85% מכתבי האישום שהוגשו בישראל בחודש הקודם בגין עבירות ירי והחזקה, סחר או שימוש באמצעי לחימה. הוגשו נגד נאשמים מקרב החברה הערבית. מאות אמצעי לחימה וכלי נשק מסוגים שונים נתפסו ביישובים הערביים בישראל.
בפני הממשלה מונחת וממתינה לאישור פריטטי הצעת המפכ"ל להקמת אגף סי"ף – בערבית חרב ובעברית סיכול פשיעה בחברה הערבית. תכנית הכוללת כוחות כלכליים, כוחות מבצעיים וכוחות חברתיים הפועלים יחד מתוך ראייה סיכולית והתמקדות במניעת הפשע. יותר מדי חיי אדם נקטלו כאן. יותר מדי חלומות לעתיד טוב יותר נגזלו כאן. דורות של צעירים שגם אם יתאמצו להתרחק מהפשיעה – הפשיעה תרדוף אותם. עד כאן רבותי".
מפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי:
"המטרה והמשימה שלנו היא שכל אזרח ישראלי, יחיה בביטחון. זו תכלית הפעילות המשטרתית וזהו הנושא המצוי במרכז הקשב הארגוני. תחנות ונקודות המשטרה הן הקו הקדמי, ובמסגרתן נעשות פעילויות השיטור המשמעותיות ביותר. שוטרי התחנות והנקודות באים במגע יום יומי עם הציבור. והם אלו שאמונים על יישום שלטון החוק ברחובות. בשכונות ובערים. משטרת ישראל ממקדת פעילותה בחברה הערבית ואנו מקימים תחנות ויחידות. מקצים משאבים ומגבירים את הקשב האירגוני בכוח אדם ובאמצעים טכנולוגיים. המיקוד המבצעי של משטרת ישראל הוא טיפול בפשיעה החמורה למען חיזוק ביטחונו האישי של האזרח. אין בליבי ספק שפתיחת נקודת המשטרה תוביל לשיפור שירותי המשטרה באזור, לחיבור העמוק לקהילה, הכול למען תושבי ג'ואריש והסביבה והצלחת משטרת ישראל במימוש ייעודה למען החברה בישראל כולה".