מועצת העיר מודיעין מכבים רעות אישרה את הצעתו לסדר של המשנה לראש העיר, עמיעד טאוב לעידוד העסקת אנשים עם מוגבלויות. טאוב:"מודעות מייצרת מציאות".
לרגל היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות אישרה מועצת העיר מודיעין מכבים רעות את הצעתו של המשנה לראש העיר ומחזיק תיק השירותים החברתיים, עמיעד טאוב לעידוד העסקת אנשים עם מוגבלויות.
בהצעה נכתב כי:בעיר מודיעין מכבים רעות מתגוררים אנשים עם מוגבלויות אשר אפשרויות התעסוקה עבורם אינן רבות בלשון המעטה. בשנים האחרונות מקודמות תכניות שילוב תעסוקתי רבות לכלל הלקויות ברמות התפקוד הבינוניות והגבוהות. בין היתר עבור אוטיזם, שיקום ומש"ה. משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים מפעיל מספר תכניות סיוע, לקידום תעסוקת אנשים עם מוגבלות הכוללות הכשרה וליווי במקום העבודה בהתאם לסוגי הלקויות השונות. התכניות מיועדות לאנשים עם מוגבלות ומעסיקים המעסיקים או המעוניינים להעסיק אנשים עם מוגבלות".
עוד ציין טאוב את חוקי התעסוקה:
חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, ה'תשנ"ח-1998 אוסר על הפליית אדם עם מוגבלות, ומעודד מעסיקים, ליישם העדפה מתקנת במקרים שבהם עובד עם מוגבלות הוא בעל כישורים דומים לאלה של עובד ללא מוגבלות.
סעיף 9 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע כי מי שמעסיק לפחות 25 עובדים, חייב לפעול לייצוג הולם של אנשים עם מוגבלויות בקרב עובדיו.
צו ההרחבה לתעסוקת אנשים עם מוגבלות (2014) דורש מכל ארגון, המעסיק 100 עובדים ומעלה, להעסיק אנשים עם מוגבלות בהיקף של לפחות 3% מתוך כלל העובדים.
בהצעה ניתן פירוט בנוגע ליתרונות שילוב אנשים עם מוגבלויות
וכך נכתב:"היתרונות של שילוב אנשים עם מוגבלויות בכל תחום עסקי הינן רבות. וכוללות בין היתר: גיוון תעסוקתי. יצירת אקלים ארגוני חיובי. ומתן הזדמנות שווה לאנשים שונים בדרך לחברה מכילה וצודקת יותר.מחקרים מעידים כי שילוב אנשים מוגבלויות בעסקים וארגונים. מייצר אקלים ארגוני חיובי.
האקלים החיובי בא לידי ביטוי הן בהגברת שביעות הרצון בקרב כלל העובדים. אשר חשים גאווה לעבוד במקום עבודה ערכי התורם לחברה. והן להגברת המחויבות והמוטיבציה בקרב צוות העובדים. דבר המונע תחלופת כוח אדם גבוהה בארגון".
אוטיזים, שיקום ומש"ה (מוגבלות שכלית התפתחותית)
"יצוין כי על פי הנתונים ונכון לחודש נובמבר 2020. מוכרים באגף לשירותים חברתיים במודיעין 335 תושבים המוגדרים עם אוטיזם בגילאי 0-21. ועוד 375 המוגדרים כאוכלוסיית שיקום ומש"ה.המספרים אינם כוללים מבוגרים ותושבים אשר אינם מוכרים באגף. הצפי הינו כי גם ללא הגירה חיובית של משפחות עם צרכים מיוחדים לעיר. יעמוד שיעור האנשים עם המוגבלויות כבר בשנת 2025 על מאות רבות. וכי הגידול יימשך באופן אקספונציונאלי מהיר יחסית".
העיר מודיעין מכבים רעות הינה עיר קהילתית מכילה סובלנית ומחבקת היכולה להוות מודל לשילוב אנשים עם מוגבלויות בכל תחומי החיים החל מחינוך דרך דיור וכלה בתעסוקה. הרבה מעבר לקיים כיום.
לאור האמור לעיל להלן הצעתנו לסדר:
עיריית מודיעין מכבים רעות תקיים קמפיין הסברה לבעלי העסקים בעיר מודיעין ובאזורי התעשייה והמסחר. על מנת ליידע את הארגונים והעסקים בנוגע לאפשרות להעסקת אנשים עם מוגבלויות. להוראות החוק. לשיתוף הפעולה והחשיבות שמעניקה העירייה לעניין ולערך החברתי שמביאה העסקה כגון זו לעסק\ארגון.
עמיעד טאוב:"מפתחים מענים עד 2030"
טאוב אמר לאחר אישור ההצעה:"מודעות מייצרת מציאות. במסגרת תכנית העבודה של האגף לשנים 2020-2030 ובהתאם למספרים של מספר הצעירים שיגיעו לבגרות בעשור הקרוב. שמנו דגש רב על מתן פתרונות לדיור בקהילה ותעסוקה לאנשים עם מוגבלויות בהתאמה למספר הילדים והבגירים עם הצרכים המיוחדים בעיר. הקמפיין שתוביל העירייה יעודד עסקים להעסיק אנשים עם מוגבלויות וזאת לצד פתרונות תעסוקה עירוניים שמקדמת העירייה וביניהם מרכז תעסוקה לנכים שיוקם בשנה הקרובה בעיר ומענים נוספים המפותחים באגף".
יצויין כי להצעה הייתה שותפה גם חברתו לסיעה של טאוב. חברת מועצת העיר נגה כץ רפפורט