את חג השבועות נחגוג יחד בשמחה גדולה וזה הזמן לשלוף את המתכונים הכי שווים. אספנו עבורכם מספר מתכונים ששווים כל דקת הכנה וכל המשפחה החל מסבא וסבתא ועד הנכדים יתמוגגו מהמראה, הריחות והטעמים. אם עדיין לא החלטתם מה אתם מכינים לחג, אנחנו ממליצים בחום לשמור את ההצעות שיעשו לכם את שבועות.
לקצור מחמאות בחג הקציר – המתכונים הכובשים של שבועות 2021
עוגת גבינה פירורים אפויה
אנחנו לא יודעים מה אתכם, אבל אנו לא יכולים לחכות לחג השבועות משום שזהו החג שבו מככבת עוגת הגבינה. משהו בעוגה האוורירית הזו שמעלה תמיד תחושה עוטפת ואוהבת של בית, עושה חשק לאפות. במתכון הזה מחכה לכם עוגת גבינה פירורים אפויה קלאסית, כזו שפוגעת בול בחשק למתוק בחג. הנה המתכון לעוגת החלומות הזו:
ליצירת הבצק מערבבים בקערה עם הידיים, קמח, סוכר וחמאה, עד לקבלת בצק פירורי. ליצירת בסיס העוגה מניחים שלושת רבעי מכמות הבצק בתבנית עגולה ומהדקים לתחתית. מכניסים לאפייה בתנור בחום בינוני עד שהבצק מזהיב. את כמות הבצק הנותרת מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים גם כן עד להזהבה. בסיום, מקררים את הבצק ולאחר מכן מפוררים עם הידיים.
להכנת המלית שמים בקערה גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור, גרידת לימון, וניל וחלמונים. טורפים הכל יחד עד לקבלת בלילה חלקה. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף נוקשה.
מעבירים שליש מקציפת החלבונים לבלילת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את שארית הקציפה ומערבבים פעם נוספת עד לקבלת עיסה אחידה. את עיסת הגבינה שופכים על גבי בסיס הפירורים בתבנית ומיישרים. אופים בתנור על חום נמוך למשך כשעה, עד שהעוגה יציבה בשוליים ומעט רכה במרכזה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן במשך רבע שעה. מערבבים יחד שמנת חמוצה עם פירורי הבצק שהכנו מבעוד מועד לקישוט העוגה. מורחים את הציפוי על גבי העוגה ומכניסים לאפייה בחום נמוך במשך חמש דקות. לפני ההגשה יש לקרר את העוגה במקרר במשך מספר שעות.
קבב גבינת חלומי על מצע יוגורט חצילים מעושן
האם ידעתם שניתן להכין קבבים מגבינה? המתכון הזה מוכיח שזה לא רק אפשרי אלא גם רעיון נפלא. במתכון הזה קבב גבינת החלומי נח על מצע של יוגורט חצילים מעושן. זוהי מנה שאף אורח לא יצפה, אך כולם יתרגשו לראותה. כך תכינו את המנה הגאונית הזו:
להכנת קבב החלומי שמים בקערה קישואים מגוררים וקלופים, שיני שום קצוצות, גבינת חלומי מגוררת, ביצה טרופה, נענע קצוצה, פטרוזיליה קצוצה וקורנית קצוצה, גרידת קליפת לימון, קמח וכפית צ'ילי חריף. מערבבים יחד את כל המרכיבים ויוצרים כדורים קטנים ופחוסים. מסדרים את הקבבים במגש מרופד נייר אפייה. מניחים את המגש במקרר למשך חצי שעה לפחות.
לטיגון הקבבים יוצקים שמן זית על מחבת פסים ומחממים. מניחים את הקבבים במחבת וצורבים מכל צד כשלוש דקות, עד להזהבה.
להכנת הרוטב מערבבים טחינה, יוגורט מלח ופלפל. קולים את החציל על להבה חשופה עד להשחמה. מנקים את החציל ומניחים פתוח על גבי צלחת הגשה. יוצקים רוטב ועליו מניחים את הקבבים. מגישים.
מאפה בצק עלים עם מוצרלה וארטישוק
המתכון הבא הוא פלא של ממש, שכן נדרשות מספר דקות בלבד כדי להכינו. לעומת זאת טעם המנה ילווה אתכם לזמן ארוך הרבה יותר. המתכון משלב חומרי גלם משובחים כמו לבבות ארטישוק, פסטו, מוצרלה וזיתי קלמטה, שיוצרים חגיגה איטלקית על השולחן. כך תכינו את המנה הקלילה הזו:
ראשית, מחממים את התנור מראש לחום בינוני. על גבי משטח העבודה פורסים נייר אפייה ומרדדים קלות בצק עלים חמאה. יוצרים מסגרת משולי הבצק ומהדקים היטב לבסיס. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את לבבות הארטישוק במשך כחמש דקות, עד להזהבה. מוציאים את הבצק עם נייר האפייה מהמקפיא. מפזרים על גבי הבצק תלוליות ממרח פסטו, רבעי הארטישוק המוזהבים, זיתי קלמטה מגולענים ופתיתי מוצרלה. מכניסים את המאפה לאפייה בתנור במשך כעשרים וחמש דקות עד שהבצק נעשה יבש ושחום. את המאפה יש לחתוך למלבנים ולהגיש בעודו חם.