לעידוד הסובלנות: 80 איש השתתפו בערב דיאלוג וגישור בקהילה בלוד
ערב יצירת גשר ודיאלוג בקהילה מטעם המרכז לגישור ודיאלוג בקהילה והאגף לשילוב חברתי בלוד התקיים ביום רביעי ה-25.11.
הערב היה חלק מפעילות המרכז לעידוד סובלנות ודיאלוג והטמעת השפה הגישורית בעיר ונערך ב'זום', בהשתתפות כ-80 איש.
אלעד מזרחי, העביר הרצאה על ההתנתקות מאחיו התאום שחזר בתשובה. ועל תהליך הדיאלוג השיח וההתקרבות ביניהם מחדש. אלעד ריגש אותנו ונתן לנו כלים וטיפים להקשבה וגשר בין העולמות.
אלעד סיפר על הקשר הקרוב שהיה לו עם אחיו התאום והקרע שהתרחש בעקבות החזרה בתשובה. בעקבות תהליך התשובה של אחיו אלעד הרגיש שאין לו מקום בעולם של אחיו והשניים לא היו בקשר מספר שנים.
במהלך ההשתתפות בתוכנית "עוד ניפגש", אלעד נחשף לאורח החיים החרדי מבפנים וגילה דברים חדשים. כל הסטיגמות והדעות הקדומות התנפצו. והוא למד להכיר את האנשים בלי מסכות ותיוגים. אלעד דיבר איתנו על החשיבות של לשים את האגו בצד, להקשיב באמת בלב פתוח לאדם שמולך. הבחירה האקטיבית שלו להתאמץ ולחדש את הקשר עם אחיו הייתה גורם מכריע בשינוי שהתרחש בחיים שלהם.
הערב, המשיך למפגשים קטנים יותר בחדרים ב'זום'. אותם העבירו תושבות העיר נעה מבורך, מיאדה אבו חאלד ורכזת האינטייק במרכז הגישור, ורדית נבו, בנושאים של גשר ודיאלוג במרחבים השונים. משפחה, שכנות ואקטיביזם.
החדר הראשון שהועבר על ידי ורדית נבו, מגשרת ומוסמכת ביישוב סכסוכים מאונ' ת"א, היה בנושא: סובלנות במעגלים משפחתיים בתקופת משבר.
בחדר זה, קיבלו כלים להתמודד עם העומס הרגשי שמופעל עלינו כיחידים וכמשפחה בתקופה האחרונה ולמדנו איך לצאת "ממעגל הוויכוחים" (לבקש סליחה אמיתית, לפרש אחרת סיטואציות ולהביע רגשות וצרכים). מאידה אבו חאלד שיתפה ברקע שלה כמורה ומחנכת ערבייה מוסלמית בבית ספר תיכון יהודי. על הדואליות בחינוך תלמידים יהודים על ערכי הציונות. אהבת הארץ. ובציון חגי ישראל. לבין העברת מסרים של קבלת האחר, השונה, וניפוץ מיתוסים. ודעות קדומות אשר קיימים אצלם.
כמו כן, היא סיפרה על קבוצת "פעילי קורונה נווה נוף" שהיא ושכניה, ערבים ויהודים פעילים בה יחד. ועל המיזם המקסים שיצרו יחד, ערבים ויהודים בחודש הרמדאן. בו חילקו לשכנים מארזי שי (באדיבות מתנ"ס שיקאגו) וברכה עם תזכורת לכללי התנהגות בחודש הרמדאן. בתקופת הקורונה.
מיאדה הדגישה. כי ישנה חשיבות עצומה לקידום יחסי שכנות טובה. בעיר מעורבת. וקוראת לכולם יהודים. וערבים כאחד לשתף פעולה למען עתיד טוב יותר בעיר עבור ילדינו.
נעה מבורך, שיתפה ביוזמה שלה להקים ספריה חברתית בשכונת נווה נוף. בשותפות עם כ-20 תושבים. הצליחה נעה לרתום את אגף התחזוקה והתפעול. ולהקים ספריה שפועלת באופן התנדבותי לטובת תושבי השכונה. היוזמה של נעה נוצרה בשיתוף עם פרויקט "אקטיביזם לסובלנות". מטעם מרכז הגישור, תכנית גישורים. והשגרירות האמריקאית.
ביצירת הערב המרגש היו שותפים. האגף לשילוב חברתי, המשרד לבינוי ושיכון, השירות לעבודה קהילתית, תכנית גישורים, ביטחון קהילתי ומוזיקה.